Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Eλένη Mενεγάκη: «Ναι υπάρχει δικαστική διαμάχη με τον πρώην σύζυγό μου»


Το γνώριμο φωτογενές πρόσωπό της γέμισε και πάλι την οθόνη. Όσο οι τηλεθεατές τρελαίνονται μαζί της τόσο περισσότερα είναι τα σενάρια και οι φήμες που κυκλοφορούν για εκείνη. Tελικά, τι ισχύει από όλα όσα λέγονται τελευταία για την Ελένη Μενεγάκη;

Και φέτος οι φίλοι της την περίμεναν με ανυπομονησία. Η μεγάλη πρωινή συντροφιά, που έγινε μεσημεριανή πριν από δύο χρόνια, συντονίστηκε ξανά στον Alpha για ένα ξεχωριστό ραντεβού, τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου. Από ένα ολοκαίνουριο σκηνικό, η Ελένη Μενεγάκη είπε την πρώτη «καλησπέρα» της σεζόν, με ένα χαμόγελο που παραμένει μέχρι και σήμερα μέγεθος μη συγκρίσιμο, αφού είναι κοινή πεποίθηση πως τα κοντινά πλάνα της είναι σήμα-κατατεθέν τού star quality που διαθέτει.


Η τηλεόραση, ευτυχώς ή δυστυχώς, μετριέται με τηλεθεάσεις και η λογική των αριθμών απέδειξε για ακόμα μία φορά ότι η παρουσιάστρια κέρδισε την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινού. 26,2% ήταν η ετυμηγορία για το νεανικό κοινό 15-44, με τις γυναίκες τηλεθεάτριες 
15-34 ετών να αγγίζουν το 32,3%. Η πρεμιέρα της εκπομπής Ελένη κύλησε σε ήπιους ρυθμούς, με θερμό κλίμα, χαμόγελα και καλή διάθεση, χωρίς εξάρσεις και «πυροτεχνήματα». Η ίδια, εξάλλου, τα τελευταία χρόνια έχει δείξει την προτίμησή της σε πράγματα και καταστάσεις που κινούνται σε ένα πλαίσιο που μεταφράζεται ως καθημερινό, φιλικό, παρεΐστικο, πιο ανθρώπινο, με κοινωνικές πινελιές, χωρίς να λείπει η νότα της αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο που χρήζει βοηθείας. Μια εκπομπή, με λίγα λόγια, διόλου ξεκομμένη από την ελληνική πραγματικότητα και διάσταση.


Παρόλο που έκανε οντισιόν για ανεύρεση νέων προσώπων, τελικά επέλεξε να κρατήσει την ομάδα της μπροστά και πίσω από τις κάμερες –με μοναδική προσθήκη τον 31χρονο ηθοποιό Γιώργο Παράσχο–, δεδομένου ότι έμεινε απόλυτα ικανοποιημένη από τις περσινές επιδόσεις. Όσοι τη γνωρίζουν καλά λένε πως η Ελένη, ακόμα και απόλυτα σίγουρη να είναι για κάτι, δεν χάνει ποτέ την ευκαιρία να συναντήσει νέους ανθρώπους, οι οποίοι θα μπορούσαν μελλοντικά να γίνουν συνεργάτες της. Βέβαια, το μόνιμο πρόβλημα στις οντισιόν της Ελένης είναι το ελαφρύ «σοκ» των συνεντευξιαζόμενων απέναντί της, γιατί, παρά την καλή της διάθεση, το γαλάζιο διαπεραστικό βλέμμα της μπορεί να «αγκυλώσει» τους υποψήφιους συνεργάτες της.

Πολύς λόγος έγινε και για την ανανέωση του συμβολαίου της για μια τριετία ακόμη, ενώ πολύ μελάνι χύθηκε για τη μείωση ή όχι των αποδοχών της. Άνθρωπος από το στενό της περιβάλλον, μιλώντας στο People, ομολογεί πως και ο ίδιος δεν καταλαβαίνει αυτή την εμμονή με την αμοιβή της παρουσιάστριας, σε αντίθεση με τις αμοιβές άλλων τηλεοπτικών αστέρων. «Επί μία εικοσαετία όλοι ασχολούνται με τα συμβόλαια της Ελένης και την ανανέωσή τους. Ωστόσο, αυτό κάτι σημαίνει. Δεν υπάρχουν πολλές περιπτώσεις παρουσιαστριών που επί δεκαεννιά χρόνια εκτίθενται σε καθημερινή βάση, έχοντας τη δική τους εκπομπή. Σε αυτή τη δουλειά χρειάζεται πείσμα, τσαμπουκάς, μυαλό και δυνατός χαρακτήρας. Και η Ελένη όλα αυτά τα διαθέτει. Πόσες ακόμη παρουσιάστριες το έχουν καταφέρει αυτό, εκτός από την Ελένη;» λέει ο συγκεκριμένος άνθρωπος στο People.


 Μία από τις φήμες που γέννησε τίτλους –που για όσους βρίσκονται κοντά της έμοιαζαν με κακόγουστα αστεία– ήταν εκείνη που έκανε λόγο για πιθανή εγκυμοσύνη της παρουσιάστριας. Εξάλλου, από την πρώτη στιγμή της σχέσης της με τον επιχειρηματία Μάκη Παντζόπουλο, την ακολουθεί η φήμη της εγκυμοσύνης. Ούτε αυτή τη φορά, πάντως, οι διαδόσεις ευσταθούν, πόσο μάλιστα πρωτοσέλιδο εφημερίδας που έκανε λόγο για αποβολή. Εκείνη εμφανίζεται με στενά ρούχα που τονίζουν την αδυνατισμένη σιλουέτα της, ίσως και προς απάντηση των ανυπόστατων δημοσιευμάτων.

Η Ελένη πάντα, σε όλα τα χρόνια της καριέρας της, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού έπαιρνε δύο-δυόμισι κιλά. Ως άνθρωπος που δεν της αρέσει να στερείται και λατρεύει το καλό φαγητό, δεν είναι συνηθισμένη να υποβάλει τον εαυτό της σε δίαιτα. Μόλις επέστρεφε στην Αθήνα, κατάφερνε να χάσει τα ελάχιστα περιττά κιλά, εξαιτίας του άγχους για την προετοιμασία της εκπομπής. Φέτος, ωστόσο, αφέθηκε αρκετά, με αποτέλεσμα να πάρει έξι κιλά. Η ίδια η Ελένη ομολογεί στο People: «Θέλω να αρέσω στον εαυτό μου, θέλω να με προσέξω περισσότερο και η εικόνα μου με τα επιπλέον κιλά δεν μου άρεσε. Είχα χτυπήσει κόκκινο και ένιωθα περίεργα με το σώμα μου. Έτσι, κατέφυγα στο διατροφολόγο Ηλία Σακκά, ο οποίος με έχει βοηθήσει και στο παρελθόν να χάσω τα κιλά, ύστερα και από τις τρεις εγκυμοσύνες μου. Κατάφερα να χάσω μέχρι σήμερα τα πέντε, σε διάστημα ενός μήνα. Θέλω, όμως, να καταλάβει ο κόσμος ότι κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός.

Ο Ηλίας έφτιαξε ένα διαιτολόγιο με τρία γεύματα την ημέρα, σύμφωνα με τις δικές μου ανάγκες και επιθυμίες για φαγητό και με γνώμονα τον καλό μου μεταβολισμό». Πράγματι, εκείνοι που τη ζουν καθημερινά τη βλέπουν να καταναλώνει μικρές και ζυγισμένες ποσότητες φαγητού συνοδευόμενες από μεγάλες ποσότητες σαλάτας. «Κάτι ακόμη που εγώ δεν το είχα ποτέ ήταν η γυμναστική. Την απέφευγα συστηματικά. Μέχρι που τον Ιούνιο έκανα πιλάτες. Υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι θα επιστρέψω. Και πράγματι, μετά τις διακοπές μου, κάνω με ευχαρίστηση πιλάτες δύο φορές την εβδομάδα και νιώθω ότι μου κάνει καλό. Αισθάνομαι πιο καλά με το σώμα μου, ακόμη και με τον τρόπο που στέκομαι και περπατάω» εξομολογείται η Ελένη στο People. Η ενδυματολόγος της λέει ότι η απώλεια κιλών σε συνδυασμό με τη γυμναστική είχε σαν αποτέλεσμα να φοράει πλέον παντελόνια νούμερο 25-26.


Η παρουσιάστρια πέρασε φέτος ένα καλοκαίρι πολύ ιδιαίτερο. Αφιέρωσε μεν ένα μεγάλο μέρος των διακοπών της στα Άχλα, όπου απόλαυσε τη φύση μαζί με τα παιδιά και τους γονείς της, αλλά κατάφερε και να ξεφύγει από τους φωτογράφους, καθώς με το σύντροφό της, Μάκη Παντζόπουλο, επισκέφτηκε μαγικά ελληνικά τοπία, κολύμπησε σε υπέροχες θάλασσες και ένιωσε σαν εξερευνήτρια που ανακαλύπτει νέους προορισμούς. Ήταν μάλιστα ιδιαίτερα ευτυχής που κατάφερε να κρατήσει το συγκεκριμένο κομμάτι των διακοπών της μακριά από τα φλας των φωτογράφων. Είναι κάτι που το χάρηκε τόσο η ίδια όσο και ο σύντροφός της, ο οποίος ακόμη δεν έχει συμφιλιωθεί με την ιδέα της δημοσιοποίησης του ιδιωτικού του βίου.

Η επιστροφή της Ελένης στο τηλεοπτικό πλατό σήμαινε ταυτόχρονα και επιστροφή στις σχολικές τάξεις για τα παιδιά. Ο Άγγελος, η Λάουρα και η Βαλέρια συνάντησαν τους συμμαθητές τους, αφού πρώτα πραγματοποίησαν την καθιερωμένη εξόρμηση με τη μαμά στα βιβλιοχαρτοπωλεία για να αγοράσουν τα απαραίτητα σύνεργα για το σχολείο τους. Φέτος ο Άγγελος θα πάει στην ΣΤ’ τάξη, η Λάουρα στην Δ’ και η Βαλέρια στην Α’ Δημοτικού.


Παρόλο που όλα φαίνονται να έχουν μπει στο δρόμο τους, τόσο σε ό,τι αφορά στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική και οικογενειακή ζωή της παρουσιάστριας, υπάρχει ένα μικρό «αγκάθι» που κατά πάσα πιθανότητα θα την απασχολήσει στο μέλλον. Η επικείμενη δικαστική διαμάχη με τον πρώην σύζυγό της, τον ερχόμενο Δεκέμβριο, είναι κάτι που «κοστίζει» στην εσωτερική της ηρεμία. Το People ζήτησε από την Ελένη να επαληθεύσει ή να διαψεύσει τόσο τις συγκεκριμένες πληροφορίες όσο και εκείνες που αφορούσαν μια πιθανή πρόσφατη εγκυμοσύνη της. Εκείνη, με ειλικρίνεια και χωρίς να διστάζει, είπε: «Δεν ισχύει ούτε η εγκυμοσύνη ούτε η αποβολή, ούτε η παρούσα ούτε οι προηγούμενες, όπως έχει κατ’ εξακολούθηση γραφτεί. Σε ό,τι αφορά στη δικαστική διαμάχη με τον πρώην σύζυγό μου, ναι, υπάρχει, αλλά αφορά εμάς και κανέναν άλλο». Τα προς επίλυση θέματα, πάντως, δεν έχουν να κάνουν με το διαζύγιό τους, το οποίο εκδόθηκε το 2010, ενώ λανθασμένες εκδοχές συνεχίζουν να δημοσιεύονται στα έντυπα, καθώς το καθένα φτιάχνει το δικό του σενάριο. Η παρουσιάστρια, στα 22  χρόνια παρουσίας της στην τηλεόραση, ξέρει πλέον καλά πως πάντα θα υπάρχουν φήμες ή και αμφισβητήσεις. «Ας συνεχίσουν να με αμφισβητούν. Έτσι κι αλλιώς, η ζωή είναι ένας αγώνας, μια μάχη, κι εγώ έχω μάθει να παλεύω» λέει η Ελένη Μενεγάκη στο People. Κι έτσι ακριβώς θα συνεχίσει να ζει. Βασιζόμενη στις δυνάμεις και στο ένστικτό της. Ευτυχισμένη και πλήρης δίπλα στο σύντροφό της και απόλυτα αφοσιωμένη στα τρία παιδιά της. Στην περίπτωσή της, πράγματι το σύμπαν μοιάζει να έχει συνωμοτήσει ώστε όλα τα κομμάτια στο παζλ της ζωής της να έχουν «κουμπώσει» αρμονικά το ένα δίπλα στο άλλο.

Διαβάστε περισσότερα στο PEOPLE που κυκλοφορεί μαζί με το ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...